Dječji vrtić ZLATNI DANI i ove godine obilježio je Dječji tjedan raznim aktivnostima. Počeo je na Međunarodni dan djeteta, 2. listopada 2023. godine i trajao do 8. listopada 2023. godine. Moto Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega”, a naglasak je stavljen na razvijanje vještina u području STEM-a. Cilj zajedničkih aktivnosti je učenje i razvijanje interesa za znanost, tehnologiju, informatiku, inženjerstvo i matematiku, prirodne znanosti, a sve kroz igru i zabavu.

Na prvi dan Dječjeg tjedna, djeca su se slikala zajedno u krugu te poslala pozdrav svoj djeci svijeta. Djeca jasličnih skupina, „Zvjezdice” i „Krteki”, Dječji tjedan obilježila su razvijanjem različitih vještina igrama i čitanjem na otvorenom te zabavnim likovnim aktivnostima. Djeca mlađe mješovite skupine „Leptirići”, Dječji tjedan obilježila su različitim zanimljivim i poučnim STEM aktivnostima, igrama na otvorenom te šetnjom i upoznavanjem šume i šumskog svijeta. Nadalje, djeca srednje mješovite odgojno – obrazovne skupine „Gumbeki”, Dječji tjedan obilježila su zabavnim i poučnim aktivnostima u vrtiću i na otvorenom. Vježbali su različite vještine kroz igre i zadatke ispred vrtića, ali i na nogometnom igralištu, gdje su rozim balonima sa zdravstvenom djelatnicom obilježili mjesec borbe protiv raka dojke. Djeca su napravila zajednički plakat sa obrisima svojih ruku koje su obojali temperama u vesele boje te plakat s porukama djece s kojim su obilježili početak Dječjeg tjedna u vrtiću. Na kraju, djeca starije mješovite odgojno-obrazovne skupine „Malci”, Dječji tjedan obilježila su zanimljivim aktivnostima i STEM pokusima. Također su bila u posjetu Općinskoj načelnici, gđi. Vesni Mikulec, u njezinom uredu. Djeca su načelnici poklonila plakat, koji su sami napravili, „Ljubav djeci prije svega“ s porukama o pravima djece te ukras za radni stol od prirodnih materijala koji su izradila sa svojim odgojiteljicama, a načelnica djeci košaru punu potrošnog materijala i slatkiše. Bila su i u šetnji šumom gdje su proučavala zanimljiv šumski svijet i divila se predivnoj prirodi svog kraja. Tjedan su također obilježila razgovorom i izradom plakata o pravim i odgovornostima djece koji su im bliski i mogu ih razumjeti.

Na kraju Dječjeg tjedna, djeca su puna novih znanja, spoznaja i ljubavi prema svoj djeci svijeta te možemo reći da je moto „Ljubav djeci prije svijeta” u potpunosti ispunjen i živi u dječjem vrtiću ZLATNI DANI.