Proteklih smo dana u našem vrtiću, već tradicionalno, obilježili Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje.  Cilj nam je bio da, kroz razne aktivnosti, djecu  upoznamo s nastajanjem kruha (od zrna do kruha), približimo im narodne običaje, razvijamo spretnost, kreativnost i finu motoriku miješenjem i oblikovanjem tijesta te naglasimo važnost ljudskog rada.

Aktivnosti su provodile sve odgojno – obrazovne skupine u vrtiću. Djeca jasličnih skupina mijesila su slano tijesto te koristila valjke i modlice kako bi  napravili različite oblike od tijesta. Vrtićke su skupine, također, provodile različite aktivnosti tijestom koje su izložila u garderobi i veselo pokazivala roditeljima. Djeca mlađe vrtićke skupine „Leptirići”, naučila su pjesmicu „Pekar” te su im odgojiteljice izradile peć i pekarske kapice za simboličku igru. Djeca srednje vrtićke skupine „Gumbeki” bila su u posjetu obližnjoj pekari („Zlatna pekara”) i tamo su upoznala različite vrste pekarskih proizvoda te naučila ponešto o njihovoj pripremi i cijelom procesu nastajanja kruha. Djeca starije odgojno – obrazovne skupine „Malci”, Dane kruha obilježili su izradom vlastitih kruščića koje su tete kuharice ispekle i kasnije su uživali u njihovim okusima i mirisima.

U ponedjeljak, 16. listopada 2023. godine, zaokružili smo obilježavanje Dana kruha prigodnom svečanosti, uz program djece starije odgojno – obrazovne skupine „Malci” i blagoslov svećenika, gospodina Ivana Hrastovića.

Druženje je nastavljeno uz pjesmu i ples sve djece i odgojitelja, a s posebnim veseljem  pridružila nam se i općinska načelnica, gospođa Vesna Mikulec.

Zahvaljujemo roditeljima i djeci koji su donijeli pregršt proizvoda za blagdanski stol prepun svakojakih delicija kojima smo se kasnije i zasladili!